De grondbeginselen van de verkoopstaarten

Halal slager Rotterdam

De verkoop van deze kettingen is nog een voorbeeld van het verband tussen de islam en voedsel

Halal voedsel wordt vaak gepromoot door religieuze autoriteiten en wordt door moslims gekocht in winkels.

De verkoop van halal voedsel is populair geworden in het VK. Het begon in Noordwest-Engeland en heeft zich sindsdien over de Atlantische Oceaan verspreid.

Hoewel er veel is geschreven over de deugden van halal voedsel, is er vaak sprake van een overwaardering van de religieuze boventonen. Dit is een groot gevaar voor het vrije denken en de verscheidenheid van meningen. Wie dergelijke uiteindelijke beslissingen vermijdt, moet een voorzichtige, gecontroleerde keuze maken, geleid door de beginselen van godsdienstvrijheid.

Ten eerste worden de winsten van een islamitisch bedrijf vaak beschermd, niet alleen omdat men verwacht dat zij meer zullen opleveren, maar ook omdat de moslimgemeenschappen in bijvoorbeeld Groot-Brittanniƫ zich steeds meer bewust zijn van hun religieuze verplichtingen.

Ook de verkoop van halal voedsel heeft een duidelijke verbetering van de toestand van het vlees ten opzichte van het gebruikelijke.

De verkoop van religieuze souvenirs is reeds lang toegestaan door de plaatselijke moslimgemeenschap, en niemand verhindert de vrije uitoefening ervan. Het Shariwa-slachtmes is een veelAuthentiek voorbeeld van deze kunst, de qibla of het religieuze borduurwerk van het vlees.

De manier waarop het dier wordt geslacht is ook belangrijk vanuit een islamitisch religieus perspectief. De traditionele manier om een dier in de naam van Allah te slachten is door onthoofding, en het proces wordt vaak nauwkeurig beschreven in de hadith-verzamelingen. Het dier wordt in de lengte doorgesneden met een zeer scherp mes, en dan volgens velen ondergedompeld in ijskoud water totdat het ofwel bevroren is ofwel sterft.

Het vlees van onderen wordt beschouwd als zijnde gesneden met de bedoeling om (niet alleen) het vlees van voren te bedekken. Dit is een moot proces en het wordt zeer gewaardeerd als een traktatie. Het is zeer zacht, en er is veel overlapping als het gaat om het vlees en de rijst die typisch uit een halal restaurant komt. Dit is het vlees dat over het algemeen de voorkeur geniet omdat het minder vet is dan het vlees dat van beide kanten wordt gekookt.

Het vlees heeft ook vele andere gebruiksmogelijkheden dan te worden gekookt als topping of vulling, en deze zijn talrijk. Na het koken heeft vlees de neiging uit te drogen, maar een toevoeging van olie of water kan dit proces vertragen, en geeft het vlees ook een unieke smaak. Afhankelijk van het dier en de plaats waar het geslacht is, kan vlees heel langzaam gaar worden, of juist heel snel worden verhit. De effecten daarvan zijn gevarieerd, maar vaak zeer smakelijk.

Lees meer:
Turkse supermarkt in Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *